Lovaglás

Lovaglás óvodásoktól felnőttekig

lovaglás

Felnőtteknek

Előre egyeztetett időpontokban tartott foglalkozások.

Gyerekeknek

   - Iskolás korosztály: Lovas szakkörök szünidőben és iskolaidőben, illetve előre egyeztetett időpontban tartott foglalkozások.
   - Óvodás korosztály: Játékos formában ismerkedés a lóval.

Az előre egyeztetett időpontokban tartott alkalmakkor a felszerelésekkel, a lóval és a lovaglás alapjaival ismerkedünk első sorban. Az órák tartalma függ a lovas eddig megszerzett tapasztalatától, rutinjától.

Az aktív lovon töltött idő 35-45 perc. A foglalkozás ideje körülbelül 60 percet vesz igénybe. A ló előkészítése hozzá tartozik a lovagláshoz – egyéni igényeknek megfelelően alakítható a feladatok elvégzése. A foglalkozások 80%-ban egy párossal folynak – magán órákként. A maradék 20%-ban maximum 3 párossal szervezett osztálylovaglás lehetőségét kínáljuk.

Talán legfőbb elv, társként tekinteni a lóra, nem pedig eszközként. Ez a vezérfonal az oktatások menetében is fellelhető. A lovaglással ismerkedőknek szívesen tárjuk fel a ló etológiájára vonatkozó fontos tudnivalókat. A lovaglást számos művelet előzi meg, melyet a földről művelünk munkatársunkkal, a lóval. Az eredményes munka alapja a jó munkakapcsolat. Ennek a kapcsolatnak a kialakításában segítünk az erre nyitott érdeklődőknek, hogy a későbbiekben önállóan, biztonságban tudva magukat élvezhessék a jól megalapozott munkakapcsolat eredményeit. Akármennyire is hobbiként tekintenénk a lovaglásra, amint belekerülünk, észrevehetjük, hogy komoly odafigyelés és erőfeszítés szükséges - lovasnak és lónak egyaránt - a kitűzött célok eléréséhez. Ahhoz, hogy minél könnyebben, vidámabban és gördülékenyebben menjen a tanulás, áll az Egyesület minden kedves érdeklődő rendelkezésére.

Szeretnénk tudásukra és lóval való bánásmódjukra igényes lovasokat nevelni, és lehetőségeinkhez mérten támogatni. Az apró finomításokra is felhívni a figyelmet a lovaglás során, hogy minél inkább megőrizzük - vagy esetenként meghozzuk - az adott lovas páros kedvét a közös tanuláshoz vagy annak folytatásához.

Az igény a minőségi lovas tudásra nem korfüggő. Már jól bevált, kor specifikus foglalkozások állnak rendelkezésünkre gyermekek számára, akik így játékosan ismerkedhetnek a lovakkal és a lovaglás alapjaival. Felnőttek számára az alkalmi foglalkozásokon kívül tervezünk „gyorspatagolókat” (2-3 napos foglalkozásokat), amelyek segítségével mélyíthetik a meglévő lovas tudásukat, avagy megszerezhetik első élményeiket és a hozzá társuló ismereteket. Terveink szerint a felnőtt gyorspatagolók sorozatában szeretnék lehetőséget adni a feljebb lépéshez, ismeretek bővítéséhez. Terveinkben szerepelnek gyermekszakkörök, melyek keretén belül pedig a kisebb korosztálynak is lehetősége lesz 5 napban, bentlakásos vagy napközi rendszerben mélyíteni tájékozottságát.

A lovaglás és lóval való foglalkozás kizárólag szakmai minősítéssel és megfelelő tapasztalattal rendelkező személy jelenlétében gyakorolható. Ezt semmilyen pénzösszeg nem befolyásolja, pótolja. Nehéz a mai világban másra bíznunk magunk vagy gyermekünk, az oktatás kölcsönös bizalmon alapul. A lovas oktatás során kapott ló és feladat a lovas képességeihez teljes mértékben idomul, hiszen az oktató érdeke is, hogy a lovas a lehető legjobban sajátítsa el a lovaglás fortélyait. Mindezek mellett a legjobb indulatú ló és oktató kíséretében is fordulhatnak elő váratlan fordulatok, evvel pedig minden olyan embernek számolni kell, aki a lovaglást tekinti szívügyének és varázslatos útra kíván indulni egy önálló akaratú állat hátán, mint a mesében.

Egyesületünk 2009 óta működikJelenleg is szívesen látunk olyan lovasokat és lovassá válni vágyókat,
akik szívesen tartoznának egy vidám csapathoz és igényes, jó hangulatú lovasfoglalkozáson szeretnének
részt venni. Saját lóval vagy anélkül is segítségedre lehetünk, kapcsolatainkkal, lehetőségeinkkel állunk
rendelkezésedre. Elérhetőségeinket megtalálod a kapcsolat menüpont alatt.