Lovas Szakkör

Iskola időben és szünidőbenlovastábor

Lovon töltött idő körülbelül 35-45 perc

A gyerekek érkezés után segítenek a lovak reggeli etetésében. Részt vesznek az istálló körüli munkákban, megismerhetik a lótartás örömeit. A lovaglásra a lovak előkészítését is megtanulják.

Osztályban lovagolnak, amelyek maximum 3 fősek. A szakkörben olyan lovasok vehetnek részt, akik a körkarámban már kellő rutint szereztek és készen állnak a ló önálló befolyásolására, irányításra.

Iskola időszakban:

Szombat 09:00-12:00

Lovon töltött idő körülbelül 35-45 perc.

A szakkörökön érdemes a fejlődés és a csoportbeosztás végett rendszeresen részt venni.

Nyári időszakban:

Hétfőtől- péntekig 08:00-16:00

Lovon töltött idő körülbelül 35-45 perc 2x egy nap.

A nyári szakkörök a lovas elmélet és gyakorlati foglalkozásokon kívül kézműves foglalkozásokkal és egyéb ügyességi játékkal bővülnek (pl. ügyességi pálya, számháború a szalma bálák között stb.)

A nyári szakköröknél napi bejelentkezéssel lehet részt venni, de szívesen látjuk a gyermekeket hetes ciklusban is – hétfőtől péntekig. A hetes ciklusú szakkörökben lovas kocsikázás is színesíti a programot, ahol a gyerekek talán dél-Dunántúl egyetlen breton fogatával találkozhatnak vagy épp egy igazi mesebeli fríz lovakból álló fogattal utazhatnak.

A nyári időszakban megszervezett szakkörökben már kezdő gyermekeket is foglalkoztatunk – tehát nem feltétel semmilyen lovastudás a részvételhez.

Nyári szakkörök pontos időpontjaival kapcsolatban érdemes telefonon érdeklődni illetve bejelentkezni – minél hamarabb, hiszen a foglalkozások kis létszámúak, maximum 9 fővel zajlanak.