Lovaglás Óvodásoknak

lovasoktatás pécs bocipaciLÓvoda

Az Óvodások nagy része a mesék világában és az egész napos igencsak kis mértékben kötött napi rutinját éli. A távolban a már gyakran említett iskola csak egy halvány gondolat. Az óvoda játékos környezetéből - hogy egy kicsit könnyebb legyen az iskolapadba ülni - új ötlettel álltunk elő. Az ovis korosztály számára gyakorló kötöttséget kínálunk. Szórakozva, kellemes érzések közepette alkalmazkodhat a gyermek folyamatos instrukciókhoz, elvárt viselkedésformákhoz, feladatokhoz.

A foglalkozás ideje körülbelül 35 perc.

Aktívan lovon töltött idő: 20 perc.

Legtöbb lovardában 8 éves korhatárral dolgoznak többek között gazdasági okból. A lovak iránti szerelem viszont jóval korábban felcsillan legtöbb gyermek szemében. Ám bár a vásári sétapacikázásra és a lovardai sétalovagoltatásra még akad lehetőség, de a szervezett játékos és kor specifikus foglalkozásokra annál kevesebb.

A biztos ülés, a jó lovasérzés kialakítására egyik legjobb korosztály, hiszen még ösztönösen igazítják ülésük/jól ülnek - ha ez gyakorlás során automatikussá válik, elkerülhetőek vagy legalább csökkenthető a lovas balesetek száma a későbbiek során.

Másrészt, rendkívüli módon fejleszti a koncentrációt, a felelősség- és kötelességtudatot, a fegyelmet - ami az iskolaérettség egyik alapfeltétele. A foglalkozás során a játékok segítségével fejleszthető legtöbb képesség (laterális tudat, színek – számok ismerete, ritmusérzék stb.) A testtartásért felelős izmokat harmonikusan edzi – amire nagy szükség van, hiszen iskolás kortól kezdődő életmód és a hirtelen növés gyakran okoz gerincferdülést.

Ezen kívül levezeti a felesleges energiát, jó kikapcsolódás, szórakozás. Abban az esetben pedig, ha a gyermek kitart a sportág mellett, kiváló alappal és nagy előnnyel indul a lovaglás magasabb szintjeinek elsajátításában.