Rólunk, a Bocipacisokról

bocikapuAz egyesület tagsága egész évben nyüzsög a tanya határain belül, olykor kívül is. Évente, ha minden mellettünk áll kétszer házibajnokságot szoktunk szervezni. A versengés egészséges, mégis óriási izgalom kíséri a programot. Hatalmas sörény fonatok, kivaxolt felszerelések árulkodnak a gyerekek felkészüléséről. Akár egy hivatalos versenyen, bokréta, serleg érem és oklevél a nyeremény. Természetesen az elismerés sem utolsó szempont, amit kiérdemel a versengő versenyző.

A pálya lovaglása során ügyességi feladatokat kell teljesíteni, olykor Anyukát, Apukát bevonva. Nem kímélünk sem söprűt, sem labdát és a ruhacsipeszek is meglepődve libegnek olyankor a bálamadzagon. Aktív szülőkkel látjuk el a pontszámítást, a komferálást, időmérést és állítom, hogy Baranya legjobb pályaszolgálatát is mi látjuk el, hiszen a programban résztvevőkkel már csukott szemmel ismerjük eme hagyománnyá váló program menetét.

Hétvégente szintén elmaradhatatlan a találkozó a tagjainkkal. Felverjük a port a pályán, ha kell legyőzzük a körbálákat. Könyörtelen talicska toló versenyt rendezünk, a tét csak annyi ki ér előbb a lócitromtárolóhoz. Nemigazán úrilány egyesület a mienk, inkább a a modern világ Grundja. Csak kicsit lovasba. Itt senki nem nézi milyen márkájú felszerelésed van, ja nincs? Akkor kapsz! Ez egy igazi csapat.Mindegy, hogy kicsi vagy vagy nagy, vagy esetleg komoly felnőtt. Nálunk jó helyen vagy.

Egyforma mosolya van a ló mellett doktornőnek és kisgyereknek is. Mindenkit eltud varázsolni a városon kívüli lét. Itt nem érsz rá a telefonodat bűvölni. Eleve mikor belépsz, Gáspár a gúnár ráébreszt ki az úr a háznál. Rögtön rájössz, hogy itt minden él. Kicsit kinyílik a világ és már utat is kínál egy rakás lónyi látvány. Otthonról bármit is hoztál, hirtelen biztosan nem is emlékszel rá. Feledtet sok mindent a látvány. Háttérben a Mecsek, a csodás pécsi TV-torony. Téli szezonban a megvilágított pályáról csodaszép, főleg mostanság, hiszen a TV-torony kivilágítottsága csinosabbá is tette Pécs egyik jelképét.

Minden pécsi tudja,ha hazafele tart és a Tv-tornyot látja, lassan hazaér - bár lóháton nem érünk rá a környezetet csodálni, inkább igyekszünk elmerülni valamiféle kentauri érzésben. Minden évben Nagykozár programjaiban aktívan részt veszünk. Gyereknapi rendezvény keretein belül volt, hogy körülbelül 100 gyermeket vontunk be a lovak világába, ha rövid időre is, de mindenkinek mosolyt csaltunk az arcára.

A Fogd a kezem alapítvány fiataljaival is fényesítettük már a lovak szőrét. Ismerkedtünk a lóval és a vele való bánásmóddal. Még készítettünk velük ló jutalomfalatot is, amit készségesen elfogyasztottak a lovacskák. Bevált receptnek minősítettük.

Év közben a már rutinos tagjainkkal karöltve az utánpótlásra is gondolunk, hiszen a kicsikből is egyszer nagyok lesznek. Lovon tanuljuk melyik a jobb kezünk vagy bal kezünk. Hol a lent és a fent és milyen fontos odafigyelnünk néha, ha kell.

Mindez kedves barátainkkal a lovakkal együtt megy. Van akinek sajátja, van akinek csak barátja. Ha pedig még nem barátod és szeretnéd, majd mi segítünk, hogy az legyen és egy csodálatos útnak kezdhessetek neki együtt, a lovaglásnak.

Szeretettel látunk magunk között :)